Styl życia

Spaghetti – light recipe

spagetti2
Witajcie!
Dziś wprawdzie na obiad przygotowywałam papryki faszerowane (cały przepis pokazywałam Wam na SnapChacie), natomiast z racji tego, że przepis na faszerowane papryki już kiedyś pojawił się na blogu to mam dziś dla Was inny light przepis. Jedliście kiedyś bardziej dietetyczną wersję spaghetti? Jeśli nie to zachęcam do wypróbowania mojego przepisu!
Hello!
Today, although the dinner was preparing stuffed peppers (the recipe I showed you on SnapChat), but because of the fact that the recipe for stuffed peppers had already appeared on the blog I have for you today a different light recipe. Eaten once more diet version of spaghetti? If not, I encourage you to try my recipe!

Składniki/Components:
– brązowy makaron do spaghetti/brown pasta spaghetti,
– 300 g mielonego mięsa z indyka/300 g minced turkey,
– jedna średniej wielkości cebula/one medium sized onion,
– 1 żółta papryka/one yellow pepper,
– 2 ząbki czosnku/2 cloves garlic,
– łyżka masła/tablespoon butter,
– zioła prowansalskie/herbes de provence,
– sól, pieprz/salt and pepper.
Przygotowanie/Preparation:
Makaron ugotuj al dente wg wskazówek na opakowaniu. Rozgrzej patelnię z łyżką masła, posiekaj w kostkę cebulę oraz paprykę i zeszklij ją. Następnie dodaj mięso i smaż je z cebulą i papryką aż będzie gotowe. Dodaj zioła prowansalskie, sól i pieprz oraz posiekane ząbki czosnku. Do gotowego mięsa dodaj ugotowany makaron i wymieszaj tak aby mięso z sosem pokryło cały makaron. I gotowe!! Smacznego!
Cook pasta al dente according to package directions. Preheat a frying pan with a tablespoon of butter, chop the diced onion and pepper and fry it. Then add the meat and fry the onion and eapper until it is ready. Add the herbs de Provence, salt and pepper and chopped cloves of garlic. The finished meat, add cooked pasta and mix well so that the meat sauce covered the pasta. You’re done !! Bon Appetit!

W.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *