Styl życia

Faszerowane pieczarki – przepis

Witajcie!
Czasami zaskakują Nas niespodziewani goście a my nie wiemy co im podać, bądź sami mamy ochotę przekąsić coś byle szybko i prosto… Jeśli przydarzą Wam się takie sytuacje to skorzystajcie z przepisu na faszerowane pieczarki. Tak na prawdę pieczarki można faszerować tym czym uważacie, co akurat macie w lodówce. Zobaczcie moją propozycję.
Hello!
Sometimes unexpected guests surprise us and we do not know what to give them, or ourselves we want to eat something half quickly and easily … If you happens to these situations is to use the recipe for stuffed mushrooms. Actually, mushrooms can be stuffed that what you think, what happened to you in the fridge. See my proposal.

Składniki/Components:
– 1 opakowanie pieczarek/1 package of mushrooms,
– kilka plasterków szynki/a few slices of ham,
– 1 opakowanie mozzarelli/1 package of mozzarella,
– szczypior/chives,
– sól, pieprz, tymianek/salt, pepper, thyme.
Przygotowanie/Preparation:
Pieczarki umyj i odetnij ogonki, tak aby zostały same kapelusze. Szynkę i mozzarellę pokrój w mniejsze kawałki, mniej więcej wielkości pieczarek. Pieczarki ułóż na blaszce, tak aby nie dotykały siebie nawzajem a następnie połóż na nich kolejno szynkę, mozzarellę i przypraw tymiankiem, solą i pieprzem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180C 15 minut. Na koniec posyp grzyby posiekanym szczypiorkiem i gotowe. Smacznego!
Wash the mushrooms and cut off the tails, so that was the same hats. Ham and mozzarella cut into smaller pieces, about the size of mushrooms. Place the mushrooms on a baking tray, so as not to touch each other and then put them in sequence ham, mozzarella and spices thyme, salt and pepper. Bake in the preheated oven to 180C for 15 minutes. At the end sprinkle with chopped chives and mushrooms are ready. Bon Appetit!
pieczarka2

W.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *