Witajcie!
Dziś przepyszny, słodki post!
Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia i zawsze w tym okresie mam większą ochotę na słodkie dania i częściej takie jem. Ale żeby być w zgodzie ze sobą to staram się przygotowywać słodkie dania, ale mniej kaloryczne. Poniższy przepis powstał właśnie z ochoty czegoś słodkiego i posiadania dojrzałych bananów w domu 🙂
Hello!
Today, delicious, sweet post!
They are approaching Christmas and always during this period have greater desire for sweet meals and eat more often so. But to be in harmony with each other, I try to prepare sweet dishes, but fewer calories. The following recipe was created precisely want something sweet and possession of ripe bananas in the house 🙂
Składniki/Components:
– 3 dojrzałe banany/3 ripe bananas,
– 2 szklanki mąki pełnoziarnistej/2 cups whole-wheat flour,
– 2 jajka/2 eggs,
– 2 szklanki mleka sojowego/2 cups of soy milk,
– 2 łyżki miodu/2 tablespoons of honey.
Do mąki dodaj mleko i całe jajka oraz miód. Banany pokrój w cząstki i dodaj do powstałego ciasta i wymieszaj. Cała konsystencja powinna być lejąca, ale zwarta. Smaż na rozgrzanej patelni placuszki z dwóch stron. Podaj polane miodem. Pyszne są również ze świeżymi owocami 🙂
Smacznego!
Add milk to flour and whole eggs and honey. Bananas cut into particles and add to the resulting dough and mix. The whole texture should be soft, but compact. Fry pancakes on a hot pan on both sides. Give drizzled with honey. They are also delicious with fresh fruit 🙂
Bon Appetit!