Witajcie!
Pierwszy post w Nowym Roku i zaczynam z fit przepisem.
Frytki… Kto z Nas ich nie lubi? Oczywiście, ze są tłuste, smażone i w ogóle nie zdrowe. Więc dziś chciałabym Wam pokazać przepis na frytki ale te ze zdrowszych braci ziemniaków, a mianowicie batatów. Jedliście je kiedykolwiek? Jeśli nie to zachęcam Was do spróbowania. Są nie tylko zdrowsze, ale smaczniejsze!!
Przepis jest tak rewelacyjny, bo prosty i smaczny!
2-3 większe bataty obierz i pokrój w paski. Pokrojone bataty skrop oliwą z oliwek, przypraw tymiankiem, ostrą papryką, solą i pieprzem. Wyłóż na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i piecz ziemniaki 10-15 minut w piekarniku w temperaturze 180 C.
Frytki są gotowe, gdy są miękkie w środku i chrupkie na zewnątrz. Możesz je podać z sosem według własnych upodobań. Smacznego!
Hello!
First post in the New Year and start with fit recipe.
French fries … Who among us does not like them? Of course, with greasy, fried and not at all healthy. So today I’d like to show you the recipe for French fries but those with healthier brethren potatoes, namely sweet potato. You ate them ever? If not, I invite you to try. They are not only healthier, but tastier !!
The recipe is so sensational, because simple and tasty!
2-3 larger sweet potatoes, peel and cut into strips. Sprinkle with diced sweet potatoes with olive oil, season with thyme, chilli pepper, salt and pepper. Turn it out onto a baking tray covered with baking paper and bake the potatoes for 10-15 minutes in the oven at 180 C.
The chips are ready when they are soft on the inside and crisp on the outside. You can provide it with a sauce to your liking. Bon Appetit!
W.