Styl życia

Niestandardowe kotlety mielone-przepis

WP_20150303_18_24_39_Raw
Witajcie!
Kto z Nas z dzieciństwa nie pamięta smaku kotletów mielonych przygotowanych przez mamę? Ja pamiętam doskonale i pewnie nie jestem jedyna. Smak ten jest niepowtarzalny i niezapomniany, jak większość Naszych smaków z dzieciństwa. Często chcemy i wracamy do tych smaków. W związku z tym ja często chcąc wrócić do tych smaków tworzę ich zdrowszą wersję, bo nie oszukujmy się, ale ta pamiętana, to za bardzo zdrowa nie była… Zresztą kuchnia polska trochę taka jest i za to niektórzy ją uwielbiają.
Ale mam nadzieję, że moja zdrowsza wersja zachęci Was do wypróbowania takiej wersji.
Hello!
Who among us does not remember from childhood taste of meatballs prepared by my mom? I remember very well and probably I am not the only one. The taste is unique and memorable, as most of our flavors from childhood. Often we want and we go back to these flavors. Therefore, I often wanting to go back to those flavors I make them healthier version, because let’s face it, but it remembered, it was not very healthy … Anyway, this little polish kitchen is, and for some people love it.
But I hope that my healthier version will encourage you to try this version.

Składniki/Components:
– 1/2 kg mięsa mielonego z piersi indyka/1/2 kg of minced turkey breast,
– 2 jajka/2 eggs,
– 1 czerwona papryka/1 red pepper,
– 1/2 cebuli/1/2 onion,
– trochę bułki tartej/a little bread crumbs,
– olej do smażenia /ja używam z pestek winogron/oil for frying/I use grapeseed,
– sól/salt,
– pieprz/pepper,
– kilka pomidorków koktajlowych/a few cherry tomatoes.
WP_20150303_17_43_35_Raw
Przygotowanie
Paprykę przekrój na pół, jedną połówkę pokrój w drobną kostkę, drugą w paski. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą i papryką oraz z jajkami. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, dopraw solą i pieprzem do smaku. Z gotowej masy uformuj średniej wielkości kotlety, obtocz w bułce tartej i podsmaż z obydwu stron na rozgrzanej wcześniej patelni. Gotowe kotlety przełóż na talerz, podaj z pokrojoną w paski papryką i pomidorkami koktajlowymi.
Preparation:
Pepper section in half, one half cut into small cubes, the other strips. Onion cut into small cubes. Minced meat combine with chopped onions and peppers and eggs. All the ingredients mix well, season with salt and pepper to taste. With the finished shape into a mass medium sized chops, you dredge in bread crumbs and fry on both sides in hot skillet earlier. Ready reload chops on a plate with sliced enter into strips pepper and cherry tomatoes.

WP_20150303_17_49_20_RawWP_20150303_17_55_26_RawWP_20150303_18_00_51_RawWP_20150303_18_14_00_RawWP_20150303_18_24_39_Raw
Smacznego!/Bon Appetit!
W.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *