Witajcie!
Nie muszę Wam pewnie mówić, że jestem wielką fanką różnego rodzaju surówek. Tym razem głównym elementem surówki jest jarmuż. Jedni go kochają inni nienawidzą, ale niezaprzeczalnie jest to warzywo, którego zjedzenie wyjdzie nam tylko na zdrowie! Jarmuż zawiera przeciwutleniacze i ma właściwości przeciwzapalne. Poza tym bogaty jest w witaminę K i C oraz wapń i żelazo.
Moja propozycja to jarmuż z rzodkiewką, małosolnym ogórkiem i pomidorem przyprawiając wszystkie składniki jogurtem naturalnym. Zachęcam do wypróbowania jarmużu, jeśli jeszcze nie mieliście okazji go spróbować 🙂
Hello!
I do not need you might say I’m a big fan of all kinds of salads. This time the main element is kale salads. Some love him, others hate it, but undeniably it is a vegetable that we eat comes only cheers! Kale contains antioxidants and have anti-inflammatory properties. Moreover, it is rich in vitamin K and C, and calcium and iron.
My proposition is kale with radish, pickled cucumber and tomato peppering all the ingredients of yoghurt. I encourage you to try kale, if you have not had the opportunity to try it 🙂
W.