Styl życia

Faszerowane papryki

WP_20150322_20_50_17_Raw
Witajcie!
Dziś przygotowałam dla Was kulinarną gratkę!
Wiecie dobrze, że jestem ogromną fanką zdrowego, szybkiego i smacznego jedzenia. Dzisiejsza potrawa nie może być inna. Przedstawiam Wam faszerowaną paprykę, na którą przepis wypatrzyłam w książce Ani Starmach (która jest moją wielką kulinarną inspiracją) i trochę wg siebie zmodyfikowałam.
Hello!
Today we have prepared for you a culinary windfall!
You know well that I am a huge fan of healthy, quick and delicious food. Today’s dish could not be different. I present to you stuffed peppers, which spotted a recipe in the book Ania Starmach (which is my great culinary inspiration) and I modified a bit by himself.

Składniki/Components:
– 4 papryki czerwone /ja kupiłam te podłużne/4 red pappers/I bought these longitudinal/,
– 1,5 szklanki kuskusu/1,5 cups couscous,
– jedna czerwona cebula/one red onion,
– pół puszki kukurydzy/half of the can of corn,
– dwa duże pomidory/two large tomatoes,
– kilka kostek sera feta /pół opakowania/a few cubes of feta cheese / half-pack /,
– sól/salt,
– pieprz/pepper.
Przygotowanie:
Kuskus zalej wrzątkiem i odstaw na kilka minut /na opakowaniu jest zazwyczaj szczegółowy plan postępowania/. Cebulę i pomidory pokrój w kostkę, odkrój 'czubki’ papryki i przekrój je wzdłuż. Do gotowego kuskusu dodaj pokrojoną cebulę i pomidory oraz kukurydzę i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem wg uznania. Przygotowane wcześniej papryki faszeruj kuskusem z warzywami, posyp pokruszoną fetą. Tak przygotowane danie wstaw do wcześniej nagrzanego do 220 C piekarnika na 20 minut. I gotowe!!
Smacznego!
Preparation:
Couscous pour boiling water and let stand for a few minutes / on the package is generally a detailed management plan /. Onions and tomatoes cut into cubes, odkrój 'tops’ peppers and cut them lengthwise. The finished couscous, add chopped onions and tomatoes, and corn and stir. Season to taste with salt and pepper according to your taste. Pre-prepared stuff peppers with couscous with vegetables, sprinkle with crushed feta cheese. Thus prepared dish put in a preheated 220 C oven for 20 minutes. You’re done !!
Bon Appetit!

WP_20150322_20_50_21_Raw

W.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *