Styl życia

Przepis na rozpływającego się w ustach pstrąga z pieca

pstrag2
Witajcie!
Witam Was w listopadzie przepisem na pyszną, szybką w przygotowaniu rybę. Polacy jedzą bardzo mało ryb, a wiadomym jej, że ryby dostarczają nam wielu ważnych do funkcjonowania organizmu składników, między innymi nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, witaminę D, selen, magnez wapń i potas. Ryby są smaczne i łatwo można przygotować z nich szybkie, pyszne danie 🙂 Dlatego zachęcam Was, aby Wasza dieta obfitowała w ryby!!
Dwa wypatroszone pstrągi przypraw solą, pieprzem i ziołami, ja przyprawiłam prowansalskimi. Do środka ryb włóż plasterki cytryny, posiekany czosnek oraz odrobinę masła. Piekarnik nagrzej do 180 C i piecz ryby przez około 25 minut. Do tak przygotowanego pstrąga bardzo pasuje brązowy ryż i sałatka ze świeżych warzyw.
Smacznego!
Hello!
I greet you in November, a recipe for a tasty, quick to prepare fish. Poles eat very little fish, and it known that fish give us very important to the functioning of the body components, including unsaturated omega-3 fatty acid, vitamin D, selenium, magnesium, calcium and potassium. The fish are tasty and easily prepare them quick, delicious dish 🙂 So I encourage you to make your diet abound in fish !!
Two gutted trout seasoning with salt, pepper and herbs, I seasoned Provence. Inside the fish put lemon slices, chopped garlic and a little butter. Preheat oven to 180 C and bake the fish for about 25 minutes. To so prepared trout very fit brown rice and salad with fresh vegetables.
Bon Appetit!

pstrag1

W.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.