Styl życia

Młode marchewki z piekarnika

Witaj,

Kucharka ze mnie żadna, w związku z tym uwielbiam szybkie, proste i smaczne przepisy.
Młode marchewki ukocham!
Z piekarnika są zdrowe a zarazem chrupiące.
Są idealnym dodatkiem do dań bądź jako samodzielna przekąska!

Przygotowanie:
Pęczek młodych małych marchewek umyj dokładnie pod bieżącą wodą i wysusz. Obetnij nać pozostawiając kilka centymetrów dla dekoracji. Następnie przekrój marchewki wzdłuż (większe jeszcze kolejny raz, aby kawałki były jednakowe wielkością).
Skrop marchewki oliwą z oliwek i tymiankiem. Piecz 20 minut w 190C.

Przykładowy sos: jedna łyżka masła, jedna łyżka miodu i szczypta soli (rozpuść wszystko na patelni).
Przygotowanym sosem polej marchewki i piecz jeszcze dodatkowe 5 minut.

Gotowe!

Smacznego !

W.

(2) Komentarze

  1. Smakowita i zdrowa przekąska! 😉

    1. Weronika Ciak says:

      dokładnie!! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *