Styl życia

Zdrowe danie jednogarnkowe

zdj7
Witajcie,
Dziś mam dla Was kolejny zdrowy przepis. Lubicie dania jednogarnkowe? Ja tak, ponieważ jak wcześniej pisałam, nie mam dużo czasu na spędzanie go w kuchni, a chciałabym też zdrowo się odżywiać. I właśnie dania jednogarnkowe nie wymagają dużej ilości czasu i są proste w przygotowaniu!
Tym razem jest to potrawka warzywna (brokuły i groszek) z kurczakiem i kaszą jęczmienną.
Hello,
Today I have for you another healthy recipe. Do you like stews? I like this because, as I wrote earlier, I do not have much time to spend it in the kitchen, and I would like to also eat a healthy diet. And just stews do not require a large amount of time, and are simple to prepare!
This time it is a stew vegetables (broccoli and peas) with chicken and barley cereal.

Składniki/Components:
– brokuły, mogą być mrożone /ja zużyłam całą paczkę/broccoli can be frozen / I used up a whole pack /,
– groszek, może być mrożony /ja zużyłam mniej więcej pół paczki/peas, can be frozen / I used up about half a pack /,
– jedna podwójna pierś z kurczaka/one double breast of chicken,
– jedna torebka kaszy jęczmiennej /100g/one bag of barley / 100g /,
– sól/salt,
– pieprz/pepper.
zdj3zdj4zdj5zdj6
Przygotowanie/Preparation:
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, przypraw i na rozgrzanej patelni podsmaż do zarumienienia. Następnie dodaj brokuły i groszek. Podlej trochę przegotowaną wodą /jeśli wolisz możesz podlewać potrawę bulionem warzywnym/ i następnie duś pod przykryciem do momentu, aż warzywa będą miękkie. Do warzyw i kurczaka wysyp kaszę /nie gotuj jej wcześniej/, podlej jeszcze trochę przegotowaną wodą i dalej duś na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Potrawa będzie gotowa, jeśli kasza spęcznieje i połączy się z pozostałymi składnikami. Dopraw jeszcze do smaku wg uznania. Danie gotowe!
Chicken breast cut into cubes, spices and hot pan fry until golden brown. Then add the broccoli and peas. Water your little boiled water / if you prefer you can water the vegetable broth stew / and then simmer, covered, until vegetables are tender. For vegetables and chicken rash of grits / not boil it before /, plug a little boiled water and continue simmer over low heat stirring occasionally. Dish will be ready when the grits swell and connect with other ingredients. Season to taste with more discretion. Dish done!
zdj7
Danie przyrządza się trochę jak risotto i można je łatwo modyfikować wg własnego uznania, poprzez zmianę składników. Możecie poeksperymentować!
Smacznego!
The dish cooks a bit like risotto, and can be easily modified its sole discretion, by changing the ingredients. You can experiment!
Bon Appetit!

W.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *