Witajcie!
Dziś w dziale kuchnia coś na słodko i nie do końca dietetycznie 🙂
Najbardziej podobny do oryginalnego przepis na amerykańskie pancakes. Po zjedzeniu jednego zrozumiecie dlaczego Amerykanie tak za nimi przepadają!
Nie jedzcie ich codziennie a na pewno nie wpłyną negatywnie na Waszą figurę 🙂
Składniki:
– 1 i 1/4 szklanki mąki,
– 1 jajko,
– 1 i 1/4 szklanki maślanki,
– 1/4 szklanki cukru pudru,
– 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia,
– 1 łyżeczka sody,
– 1/4 szklanki oliwy,
– mała szczypta soli.
Welcome!
Today, the department kitchen something sweet and not quite nutritionally 🙂
The most similar to the original recipe for American pancakes. After eating one will understand why Americans are so loves it!
Do not eat them every day and certainly not impact negatively on Your figure 🙂
Ingredients:
– 1 1/4 cup flour,
– 1 egg,
– 1 and 1/4 cup buttermilk
– 1/4 cup caster sugar
– 1 heaped teaspoon baking powder
– 1 teaspoon baking soda,
– 1/4 cup olive oil,
– A small pinch of salt.
Składniki połącz ze sobą, najlepiej mikserem, na gładką masę. Patelnię rozgrzej, niczym jej nie smarując. Ciasto ma w sobie oliwę, więc nie trzeba używać już tłuszczu do jego smażenia. Smaż naleśniki z dwóch stron, przekładając na drugą stronę dopiero w momencie aż na powierzchni ciasta zaczną pojawiać się bąble.
Po amerykańsku naleśniki podaje się polane syropem klonowym, ale świetnie smakują również ze świeżymi, sezonowymi owocami.
Smacznego!
Ingredients connect with each other, preferably an electric mixer, until smooth. Heat the pan, like not greasing. The dough has the oil, so you do not have to use his already fat frying. Fry the pancakes on both sides, shifting to the other side only when the surface until the dough bubbles begin to appear.
The American pancakes topped administered maple syrup, but also taste great with fresh, seasonal fruit.
Bon Appetit!
Do następnego!/To the next!
W.