Styl życia

Przekąska nie tylko wielkanocna

jaja1
Witajcie,
Święta, święta i po świętach… a ja mam dla Was jeszcze przepis na szybką, smaczną przekąskę, którą przygotowywałam w święta.
Można ja oczywiście przygotować też na inną okazję.
Składniki:
– 12 plastrów szynki szwarcwaldzkiej,
– 6 jaj,
– kiełki rzodkiewki, brokułów lub cebuli,
– szczypior,
– pieprz.
Przygotowanie:
Jaja ugotuj na twardo, ostudź i przekrój na pół. Plastry szynki złóż na 3 razy i ułóż na dużym półmisku lub talerzu. Na przygotowanych plastrach szynki połóż trochę kiełków, połówki jaj, a następnie zwiąż każdą przekąskę szczypiorkiem. Wszystko posyp świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!
Hello,
Holidays, holidays and after holidays … and I have for you have a recipe for a quick, tasty snack that prepared the feast.
I can of course also prepare for another occasion.
Ingredients:
– 12 slices of Black Forest ham,
– 6 eggs,
– Radish sprouts, broccoli or onions,
– Chives,
– Pepper.
Preparation:
Cook hard-boiled eggs, allow to cool and section in half. Slices of ham deposits for 3 times and arrange on a large platter or plate. On the prepared slices of ham put a little sprouts, egg halves, and then tie each bite chives. All sprinkle with freshly ground black pepper.
Bon Appetit!

Do następnego!/To the next!
W.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *